Пилешки крокети
Вкусни панирани пилешки кюфтенца.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко месо от бут, останало от варенето на бульон
- 1 голяма глава лук (за предпочитане червен)
- ½ л мляко
- 4 с.л. брашно
- 1 ч.л. индийско орехче
- зехтин
- 1 яйце
- галета
- кост от бут (малък)
- сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете нарязания лук в тенджерка с малко зехтин. Запържете докато стане прозрачен.
2. Междувременно сложете млякото в друг съд и сложете костта от бут вътре. Не оставяйте да кипне. Оставете просто вкусовете да се обединят на много слаб огън - за около един час.
3. Когато обезкостите напълно пилето и лукът вече е прозрачен, ги смесете и добавете брашното. Внимавайте котлонът да не е прекалено силен, за да не загори брашното. Продължавайте да разбърквате, докато се получи хомогенна смес.
4. Когато това стане, започнете да добавяте млякото, в което се е варил кокалът. Разбъркайте и добавете малко сол и индийското орехче.
5. Не спирайте да бъркате, докато не се получи гъст сос. Добавете месото от костта на бута и разбъркайте.
6. Изключете котлона и оставете сместа да престои за малко, докато се охлади леко. Покрийте с кухненска кърпа. Най-добре е да я оставите в хладилника и да изпържите крокетите на следващия ден.
7. След като сместа се е охладила достатъчно, я оформете на крокети, потопете първо в яйце и след това в галета.
8. Изпържете в зехтин. Мазнината трябва да е добре сгорещена - пържете в нея за 8 - 10 секунди и извадете върху кухненска хартия.
9. Когато се отцедят от мазнината, можете да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ