Регистрация

Пържени пилешки котлети

Пържени пилешки котлети
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1252

Кълцано пилешко месо с яйчен сос на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе (месо от бутче или гърди или директно пилешка кайма)
  • 2 яйца
  • 1 глава лук
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилешкото месо, махнете му кожата, ако има такава и го накълцайте, за да стане почти на кайма.

2. Почистете лука и го нарежете на малки кубчета.

3. Разбийте яйцата, добавете в тях лука и месото, сложете подправки на вкус и разбъркайте хубаво.

4. Сгрейте растителна мазнина в тиган. Загребвайте с лъжица от яйчено-месната смес и пържете двустранно. Получава се нещо между кюфтета и шницели.

5. Загрейте фурната на 180 градуса докато се пържи месото. Изваждайте кюфтетата в тавичка и после ги запечете за 10-тина минути. Ако ви се струват крехки още след пърженето, можете да пропуснете допичането.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта