Пържени пилешки котлети
Кълцано пилешко месо с яйчен сос на тиган.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе (месо от бутче или гърди или директно пилешка кайма)
- 2 яйца
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешкото месо, махнете му кожата, ако има такава и го накълцайте, за да стане почти на кайма.
2. Почистете лука и го нарежете на малки кубчета.
3. Разбийте яйцата, добавете в тях лука и месото, сложете подправки на вкус и разбъркайте хубаво.
4. Сгрейте растителна мазнина в тиган. Загребвайте с лъжица от яйчено-месната смес и пържете двустранно. Получава се нещо между кюфтета и шницели.
5. Загрейте фурната на 180 градуса докато се пържи месото. Изваждайте кюфтетата в тавичка и после ги запечете за 10-тина минути. Ако ви се струват крехки още след пърженето, можете да пропуснете допичането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ