Пилешки крилца с чесън и куркума
Печени крилца с подправки.
Бон Апети
Излъчен на 11.06.2018
Пилешките крилца са страхотно лятно меза, изкушаващо с апетитния си аромат още по време на приготвяне. Днес Лора и Стоян ги правят с куркума и чесън, благоуханни и двойно запечени - първо на плоча, а после и на фурна.
Първо в хаванче се смесва соса за овкусяване. Намачква се чесън, залива се с лимонов сок, овкусява се със сол, пипер, куркума, лимонова кора и чили на прах. Разбърква се хубаво и с него се заливат почистените крила. Обтриват се хубаво с ръце, за да попият максимум от маринатата. Можете да печете веднага, а можете и да приберете в хладилник за по-късно.
След това крилцата се запечатват върху намазнена плоча или тиган, а после се редят в тава, застлана с пергамент и се пекат за 20 минути. На финала можете да сервирате с любимия си сос - пикантен, майонезен или чеснов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ