Регистрация

Пилешки котлети с печени картофи и чеснови аспержи

Пилешки котлети с печени картофи и чеснови аспержи
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3037

Пиле с картофи и аспержи, полято с чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 680 г бейби червени картофи (разполовени или нарязани на четвъртинки)
  • 1 с.л. + 1 1/2 ч.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, счукани
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1 1/2 с.л. нарязани листа прясна мащерка
  • едра сол и пипер
  • 680 г пилешки котлети
  • 680 г средно дебели аспержи, почистени
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. чеснов винегрет

За чесновия винегрет:

  • 1/4 ч.ч. бял винен оцет
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • едра сол и пипер
  • щипка захар
  • 3/4 ч.ч. зехтин Еxtra-virgin

Начин на приготвяне:

1. Сгънете лист алуминиево фолио на две, така че да сложите картофите вътре. Прегънете и затворете краищата хубаво. Сложете във фурната за 30 мин. на 180ºС.

2. Пригответе винегрета като разбиете в малка купа оцета, горчицата, 1/4 ч.л. сол, 1/8 ч.л. пипер и захарта. Бавно добавете олиото и разбите до получаването на емулсия. Оставете в хладилника до използване.

3. В голям съд за печене разбийте 1 с.л. олио, чесън, оцет, мащерка, сол и пипер. Добавете пилешкото и го покрийте хубаво. Оставете да се маринова 10 мин.

4. В голяма купа овкусете аспержите с олио, сол и пипер. Изпечете ги за 4-8 мин. на скарата до омекване и заделете.

5. Извадете пилешкото от маринатата и изпечете на скара до готовност. Заделете.

6. Извадете картофите и ги разбъркайте с масло, сол и пипер. Нарежете аспержите по диагонал на 2,5-см парчета и ги оваляйте в чесновия винегрет.

7. Подредете от всичко в чиния и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта