Пилешки гърди с патладжани и сметана
Пилешко с ориенталски подправки и сметанов сос.
Бон Апети
Излъчен на 27.10.2016
Този вариант на пилешко идва от грузинската кухня, но много наподобява пиле по индийски. Първо гърдите се осоляват и опиперяват, нарязват се на кубчета, овалват се в брашно и се запържват за кратко. В същия тиган запържваме и патладжан, нарязан на кубчета. После приготвяме сметановия сос от заквасена сметана с чесън, куркума, кориандър и сминдух. Осоляваме го на вкус, добавяме в него пилешкото и патладжаните, оставяме малко да покъкри, за да се смесят вкусовете и поднасяме. Толкова е лесно. А куркумата е оцветила ястието в такаприятния специфичен за подправката жълт цвят. Ако желаете можете да добавите и лют пипер и стръкчета пресен кориандър на финала.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ