Регистрация

Пиле тика масала в лют сос

Пиле тика масала в лют сос
Трудно   |   Порции 3   |   Видяна: 7655

Пикантно печено пилешко в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л. лимонoв сок
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян червен пипер
  • 2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сол
  • 1 парче джинджифил, наситнен (1,25 см дължина) или 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 680 г обезкостени пилешки гърди, без кожата, нарязани на кубчета от по 2,5 см

За соса:

  • 1 с.л. неосолено масло
  • 2 скилидки чесън, наситнен
  • 1 чушле халапеньо, наситнено
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 (226 г) консерва доматен сос
  • 1 ч.ч. сметана за разбиване
  • 1/4 ч.ч. нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Смесете киселото мляко, лимонoвия сок, кимиона, червения пипер, черния пипер, канелата, солта и джинджифила в затваряща се найлонова торбичка и разклатете. Оставете да престои 15 - 30 мин.

2. Сложете пилешкото и мариновайте в хладилника за час или повече.

3. Набодете месото на шишове и го сложете в оребрен тиган или на скарата и изпечете до готовност.

4. Разтопете маслото в голям и дълбок тиган на умерен огън, добавете чесъна и халапеньото и пържете 1 мин.

5. Прибавете кориандъра, кимиона, червения пипер, гарам масалата и солта.

6. Сложете доматения сос, оставете да къкри 15 мин. и прибавете сметаната. Оставете на слаб огън докато сосът се сгъсти - около 5 мин.

7. Добавете изпеченото пилешко в соса и оставете да къкри докато пилето се стопли.

8. Поднесете върху ориз басмати или с хляб Нан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта