Пилешки гърди със спанак, бекон и кашкавал
Рулца от пилешко филе с плънка от спанак и коричка от бекон.
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди (2 комплекта)
- 250 г спанак (свеж или замразен)
- 50 г масло
- олио
- 1/2 ч.ч. течна готварска сметана
- 250 г кашкавал (пармезан, чедър или друго жълто сирене по желание)
- 4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 8-12 ленти бекон
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте чесъна, спанака измийте и нарежете (или размразете), рендосайте жълтото сирене.
2. Изтънете с нож пилешките филета, за да станат с дебелина около 1-1,5 см. Обтрийте със сол и пипер и покапете с олио
3. Сгорещете леко 2 с.л. олио в тиган и добавете маслото и спанака. Гответе няколко минути докато обемът на спанака намалее. Овкусете със сол и пипер, налейте сметаната и оставете да покъкри. Добавете рендосаното жълто сирене и махнете от огъня. Разбъркайте до получаването на кремообразен сос.
4. Ако имате рогозка ще ви е най-лесно завиването. Ако ли не, можете да работите с кърпа или директно върху плота. Поставете лист стреч фолио. Върху него наредете 2-3 ленти бекон, а отгоре - парче пилешко филе. В единия му край разпределете от плънката. После навийте руло. Повторете упражнението и с останалите три филета.
5. Готовите рулца подредете в намазнена или покрита с фолио за печене тава. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 35 минути. След това можете да запечете на грил за още 5-10 минути, за да се зарумени бекона.
6. По желание поднесете със сметанов или чеснов сос за покапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ