Пилешки бутчета с лук в сметана
Крехки пилешки бутчета в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 1 кг долни пилешки бутчета
- 4 глави лук
- 400 мл сметана
- 1 ч.л. горчица
- сол и черен пипер на вкус
- къри на прах
- соев сос
- няколко скилидки чесън
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Овъргаляйте почистените пилешки бутчета в соев сос и подправки и ги запечете за кратко на тиган, в който сте сложили половината масло.
2. Извадете бутчетата и ги подредете в малка тава за печене. В горещия тиган сложете останалото масло и запържете в него нарязания на полумесеци лук и намачкания чесън. Изсипете ги върху бутчетата.
3. Разбийте горчицата в сметаната и залейте месото и лука със соса. Похлупете с капак или увийте с алуминиево фолио.
4. Печете на 200 градуса за около 30 минути. Можете да махнете капака или фолиото закраткор да се запече ястието, но рискувате сосът да се изпари. Вие си преценете.
5. Поднесете с наситнени зеленини и хляб за топкане на вкусния сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ