Пилешки бутчета с джинджифил и соев сос
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4037
Пържени пилеки бутчета с подправки.
Необходими продукти:
- 5 пилешки бутчета (само долната част)
- 1/4 ч.ч. тъмен соев сос
- 1 с.л. сос от стриди
- 3 с.л. джинджифилов сос
- 3 с.л. бренди
- 4 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. царевично нишесте, смесено с 3 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешките бутчета с необходимите продукти за цяла нощ в хладилника.
2. Сгорещете олиото в тиган за пържене, изпържете от всички страни бутчетата, докато покафенеят и се сготвят.
3. Изсипете соса от марината и продължете да готвите още 2 мин.
4. Прибавете сместа с царевичното нишесте продължавайте да готвите докато сосът се сгъсти.
5. Извадете от тигана и поднесете.
6. Поръсете с нарязан на филийки зелен лук и кориандър.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ