Пилешки бутчета с бяло вино и естрагон
Задушени пилешки бутчета във винен сос с масло, чесън и домати.
Необходими продукти:
- 4 цели пилешки бутчета (горна и долна част)
- 2 домата
- 40 г масло
- 1 с.л. олио
- сол и пипер
- 100 мл бяло вино
- 6 скилидки чесън (може и повече)
- естрагон (по възможност пресен)
- магданоз за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разделете бутчетата на горна и долна част и обтрийте със сол и пипер, като се опитате да вкарате подправки и под кожата.
2. Изберете си тенджера или тиган с огнеупорни дръжки и капак, който се затваря добре. Месото трябва да се задушава. В избрания съд сгорещете олиото, пуснете в него маслото и запечатайте бутчетата от всички страни за по няколко минути. Извадете ги в отделен съд.
3. В остатъчната мазнина добавете листа естрагон, обелените, но цели скилидки чесън и доматите - обелени и нарязани на кубчета. Запържете за няколко минути.
4. Налейте виното и щом кипне, върнете месото в ястието.
5. Захлупете хубаво с капака и сложете съда в предварително загрята на 150 градуса фурна за 30 минути.
6. Готовите бутчета поднесете с част от соса на готвенето, гарнитура по желание и поръска от наситнени листенца пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ