Пилешки бульон със зеленчуци
| Порции 4
| Видяна: 2346
Пилешка супа с моркови, магданоз и лук.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 1 голям морков
- магданоз (можете да използвате и корена)
- копър
- 1 глава лук
- 3-4 дафинови листа
- 3,5 л вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилето на няколко части, полейте със студена вода в дълбока тенджера и го оставете да заври. Щом кипне, изгребете образувала се пяна с лъжица и я изхвърлете.
2. Оставете пилето да ври на умерен огън за час и половина - два.
3. Добавете нарязаните морков, лук, магданоз и дафинови листа и варете още 30 мин.
4. За финал поръсете с копър.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ