Пилешка супа с леща и ориз
Пилешко изкушение, потопено в зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. джинджифил, счукан
- 3 средни моркова, обелени и нарязани
- 2 стръка целина, нарязана
- 1/2 ч.ч. ориз
- 1/2 ч.ч. червена леща
- 1/2 ч.ч. гъби шийтаке, нарязани
- сол и пипер
- копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Сложете измитото пиле в тенджера и напълнете с вода до 3/4 от ръба на съда. Кипнете и оставете да къкри около час или докато пилето се свари изплува в бульона.
2. Загрейте тенджерка на средно слаб огън и разтопете масло. Прибавете джинджифила, морковите и целината. Гответе до омекване.
3. Прибавете ориза и лещата. Смесете докато оризът и лещата абсорбират течността.
4. Изсипете пилешкия бульон в сместа за супата на около 3/4 от ръба на тенджерата. Оризът и лещата ще абсорбират бульона, така че бульонът трябва да покрива всичко. Пригответе се да добавяте още бульон докато се готви супата.
5. Накъсайте пилето на парченца и ги прибавете в супата. Можете да заделите излишното месо и бульон за по-нататък.
6. Оставете да къкри докато оризът и лещата омекнат.
7. Прибавете гъбите шийтаке.
8. Прибавете сол и пипер на вкус.
9. Поднесете горещо и украсено с копър.
*Можете да сложите и листа спанак с гъбите шийтаке.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ