Пилешка супа с ечемик
Пилешки гърди със зеленчуци, ечемик и италиански подправки.
Необходими продукти:
- 1 - 2 пилешки гърди, сварени и нарязани на големи парчета
- нарязан лук
- нарязани на кубчета моркови, домат и целина
- 2 с. л. доматено пюре
- около ½ чаша варен ечемик
- италиански подправки
- сол и черен пипер на вкус
- пилешки бульон и вода
- нарязан пресен магданоз за гарниране
- заквасена сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука, целината и морковите и добавете пилешките гърди, нарязани на кубчета.
2. Овкусете със сол, пипер и италианските подправки.
3. Разбъркайте и оставете на котлона за няколко минути.
4. Добавете пилешкия бульон, сварения ечемик и доматеното пюре.
5. Оставете да ври на слаб огън докато всички съставки се ароматизират.
6. Гарнирайте с нарязан ситно магданоз и малко заквасена сметана за допълнително аромат.
7. Сервирайте супата гореща с крекери или препечени филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ