Пилешка супа с бекон и броколи
Средно | Порции 3-5
| Видяна: 3445
Супа с месо и гъби.
Необходими продукти:
- 4 тънки резена непушен бекон, нарязани
- 1 малка глава броколи, нарязана
- малка шепа печурки, нарязани
- половин малка глава лук, нарязан
- 300 г разтворен пилешки бульон или 400 г пилешка крем супа (от разтворимите на прах)
- 150 г суров ориз
Начин на приготвяне:
1. Измийте ориза в тенджера и напълнете с вода на около 1 см над него. Оставете за кипне, покрийте с капак и оставете да ври 20 мин.
2. Изпържете бекона на слаб огън в отделна тенджерка, след което сложете броколито и лука.
3. Сипете супата, като постепенно добавяте до 300 мл вода, ако използвате кондензирана супа.
4. Оставете да къкри около 15 мин., като ако е необходимо прибавете царевично брашно за сгъстяване.
5. Сложете ориза с помощта на лъжица в купички, като оставите по средата кладенче за супата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ