Пикантно свинско с ананас
Свински хапки със сладко-солен сос и люти нотки.
Необходими продукти:
- 600 г свинско месо
- 1 люта чушка
- сол и пипер
- 1 глава лук
- 2 с.л. соев сос
- 1 малка консерва ананас
- 2 с.л. олио
- 20 г масло
- пресен кориандър по желание
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на хапки и обтрийте със сол и пипер. Покапете с 1 с.л. олио. Оставете да почива докато обелите лука и го нарежете на полумесеци и наситните лютото чушле.
2. Сгорещете тиган и запържете мръвките докато се запечатат. Извадете в отделна чини.
3. Налейте 1 с.л. олио в тигана от готвенето на месото и добавете лука. Щом започне да хваща загар добавете лютото чушле, маслото и вкарайте мръвките. Гответе на умерен огън 3 минути.
4. През това време извадете шайбите на ананаса и разрежете на четвъртини. Прибавете ги в тигана, залейте със соевия сос и 2-4 с.л. от сока на консервата ананас.
5. Гответе докато месото се сготви напълно. Преди поднасяне поръсете или украсете с пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ