Пикантни черва с карамелен лук
Пържени черва с лют сос, стафиди, чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 500 г сварени черва смес – тънки и дебели
- 2-3 глави лук
- 20 мл олио
- 3-4 скилидки чесън
- 50-60 г стафиди
- сол и черен пипер
- мащерка
- червен пипер
- лют пипер/чили сос
- връзка магданоз
- 70 мл червено вино
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сварените черва на кръгчета.
2. Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото. Щом започне да покафенява, изсипете при него и червата. Налейте виното, прибавете стафидите и ако прецените, че е необходимо, сипете на ястието малко вода. Оставете го да покъкри под капак за 8-10 мин.
3. Докато се приготвя, нарежете на ситно магданоза и намачкайте скилидките чесън. Ако го правите в хаванче, сложете им и малко сол.
4. Прибавете чесъна и магданоза и подправки на вкус. Можете да прекалите с лютото – ястието става чудесно зимно мезе, когато е по-пикантничко.
5. Поднесете го топло и знайте, че трябва да се хапва бързо, защото в противен случай червата ще се лойнисат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ