Пикантни свински ребърца Адобо
Печени свински ребра с коричка от подправки.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свински ребра с месо по тях
- 3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 2 дафинови листа
- 1 л вода
- 2 червени люти чушлета
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. кимион
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. мента или мащерка (сушени)
- 1 ч.л. сух риган
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 60 мл оцет
- 2 с.л. олио
- магданоз за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Почистете жилката от вътрешната страна на ребрата, ако има такава, и след това разделете на отделни ребърца.
2. В тенджера подредете ребърцата, залейте с водата, добавете 3 скилидки чесън и 1 глава лук, нарязана на четвъртини. Пуснете дафиновите листа и сложете на котлона. Изчакайте да кипне и отпенете. После сложете капак и оставете да се готви на слаб към умерен огън 1 час.
3. През това време направете ароматната паста като наситните лютите чушлета и ги прехвърлите в хаванче. Добавете още 3 скилидки чесън, кимион и канела, сол, пипер, мента или мащерка, риган и сладък пипер. Намачкайте на паста.
4. Залейте пастата с оцета с разбъркайте хубаво. Оставете настрана да изчака ребърцата.
5. Готовите ребърца извадете от бульона, а него си прецедете и запазете за друго готвене, защото е хубав.
6. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и запечатайте ребърцата за по 2-3 минути от страна. После намалете котлона.
7. Намажете щедро ребърцата с половината от пастата от откритата страна и захлупете с капак. Гответе 5 минути и обърнете.
8. Намажете с останалата смес от подправки от другата страна, сложете капака и оставете да се готвят още 10 минути.
9. Поднесете с поръска от свежи листа магданоз и гарнитура по желание - картофено пюре или пресни зеленчуци.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ