Регистрация

Пикантни плоски питки с домати



Пикантни плоски питки с домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1545

Алжирски питки от семолина с люта плънка от домати, лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 12.06.2017

Арабски хляб, който доста прилича на гюзлеме правят Лора и Стоян, като залагат на елементарно тесто и богата на вкусове и аромати плънка с пикантен акцент. След смесването на вода, гирс от твърда пшенца - семолина, сол и олио, тестото е готово - без набухватели, захар, яйца, мляко. Разделя се на 4 топки, които се оставят да починат докато приготвим пюрето.

За него в блндер влизат лук, чесън и люти чушки, които след превръщането си в пикантна каша, се запържват в олио. Към тях се добавя доматено пюре и домати от консерва, овкусява се със сол, пипер и кориандър и се пържи до леко сгъстяване. После всяка от топките се разточва на четириъгълна кора и се маже със соса. Завива се на пакетче, разточва се много деликатно, за да се изтъни без да се скъса и се готви на намазнен тиган или плоча, като първо се пече от гладката страна, а после от страната на преплащането. Ще е много вкусно ако сервирате тези хлебчета, намазани с масло и в компанита на бучка сирене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта