Регистрация

Мини багети без втасване



Мини багети без втасване
Средно   |   Порции 6-8 хлебчета   |   Видяна: 1431

Домашно тесто за хляб с подправки или лучени хрусини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.06.2018

Едно тесто, което можете да превърнете в два продукта - това замесват Лора и Стоян, а после показват двата крайни резултата - соленки с розмарин и чесън и продълговати бейби багети с хрупкава коричка и аромат на лук и подправки. Можете да се спрете само на единия вид или първо да опитате и двата и след това да излъчите фаворит.

В купа се пресява брашното и се смесва със сол, бакпулвер, бял сусам, лук и чесън на прах и наситнен розмарин. Покапва се със зехтин, налива се вода или мляко и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя за 20-тина минути да почине.

Ако ще правите соленки, тестото се разточва на тънка кора, от нея се изрязват правоъгълници, подпреждат се в тава с отстояние и се пекат за 8-10 минути на 190 градуса без вентилатор. Ако искте багети - оформяте продълговати хлебчета, правите нарези на кората, намазвате със зехтин и печете отново на 190 градуса за за 20-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта