Регистрация

Гарнирани питки с агнешко и лук

Гарнирани питки с агнешко и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1215

Плоски питки с топинг от месо и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г агнешко месо (можете да опитате с телешко, свинско и дори пилешки мръвки от бут)
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • риган
  • кимион по желание
  • лют пипер по желание
  • 2 с.л. растителна мазнина за пържене

За хлебчетата:

  • 300 г бяло брашно
  • 1/2 ч.л. суха мая (2,5 грама)
  • щипка сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 100 мл вода
  • 2 с.л. разтопено масло
  • 4 с.л. доматен сос, кетчуп или доматен концентрат
  • връзка пресен магданоз или кориандър
  • зехтин или още разтопено масло за намасляване при втасване

Начин на приготвяне:

1. Наситнете магданоза или кориандъра. Запазете си 1/3 от него за поръсване след изпичане. Пресейте брашното в купа, добавете в него солта, захарта, маята, маслото и водата и замесете меко и нелепнещо тесто. Добавете към него 2/3 от зеленината. Ако е нужно добавете още малко вода или масло. Когато стане еластично, оформете на топка, намаслете и оставете на топло място в купа да втаса.

2. През това време се заемете с месото. Почистете го от влакънца и жилки и нарежете на много малки хапки. Можете да минете през едра цедка на месомелачка или за най-бързо - да бръмнете в купата на чопъра.

3. Наситнете лука и чесъна и ги запържете в сгорещената растителна мазнина. Щом започнат да променят цвета си, добавете мръвчиците и ги гответе до побеляване. Овкусете с подправки и подлютете по желание. Дръпнете от котлона.

4. Разделете тестото на 4 топки и от всяка от тях разточете кръгла кора. Подредете в тава и оставете да починат за 10-тина минути. След това намажете с доматена салца и разпределете плънката отгоре.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 10-тина минути. След изваждане поръсете с останалия магданоз и поднесете с любимия си сос - млечен, майонеза, барбекю или кетчуп.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта