Регистрация

Пикантни пилешки крилца със свинска мас

Пикантни пилешки крилца със свинска мас
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2258

Панирани пилешки крилца с лют карамелен сос и заливка с мас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г кайенски пипер или пушен лют пипер
  • 6 с.л. чесън на прах
  • 2 с.л. сол
  • 2 с.л. черен пипер на прах
  • 6 с.л. сладък червен пипер
  • 4 с.л. лук на прах
  • 4 с.л. кафява захар
  • 1,5 кг пилешки крилца
  • 800 мл мляко
  • 300 г брашно
  • олио за пържене на маслена баня
  • 300 г свинска мас
  • млечен сос по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете всичките подправки, изброени до крилцата. След това разделете смеската на три сравнително еднакви части.

2. В първата част оваляйте крилцата, след това ги залейте с млякото и ги приберете в хладилника за поне 4 часа.

3. След като изтече времето за мариноване смесете брашното с втората третина от микса подправки. Извадете крилцата от млякото и ги овъргаляйте в брашнената панировка.

4. Сгорещете олиото и пържете крилцата в него от всички страни докато хванат апетитен загар. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Шом това се случи, подредете крилцата върху решетка.

5. Разтопете свинската мас и щом зацвърчи, добавете в нея последната част от микса подправки. Изчакайте да се запържи червения пипер, а захарта да се карамелизира. Отнема 2-3 минути.

6. След това залейте с още топлата смес крилцта и ги поднесете по желание в компанията на зеленчуци, млечен, чеснов или майонезен сос.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта