Пикантни наденички с ориз и бяло вино
Наденица с ориз, лук, чушки и домати ала Гордън Рамзи.
Необходими продукти:
- 4-5 наденици (може да изберете пикантни)
- 1 ч.ч. ориз
- 1-2 червени чушки
- 1 голяма глава лук
- олио или зехтин за готвене
- 150 мл бяло вино
- 400 мл вода или бульон
- пушен пипер по желание
- сол и пипер на вкус
- 1-2 домата
- няколко стръка пресен лук
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци, чесъна - на ситно, а червените чушки на малки кубчета. Наденицата по желание обелете (може и да оставите с ципата) и нарежете на хапки.
2. Сгорещете 3-4 с.л. мазнина за готвене в тиган и запържете лука до омекване, добавете чушките и гответе още 2-3 минути. След това прибавете наденицата и чесъна и бъркайте, докато месцата се запечатат.
3. Измийте ориза и го изсипете в ястието. Гответе докато се оцъкли, след това залейте с бялото вино и изчакайте да се абсорбира от зърната на умерен огън.
4. Подправете със сол, черен и пушен пипер на вкус, залейте с бульона и оставете да се готви до пълна готовност.
5. Изгасете котлона и добавете нарязания на косо пресен лук, нарязаните на кубчета домати и магданозени листенца. Разбъркайте и е готово за сервиране.
Източник: YouTube/Grodon Ramsay
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ