Регистрация

Ориз с наденица и праз лук



Ориз с наденица и праз лук
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2445

Домашно ризото с наденица и запържен праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.02.2017

Правим си побългарено ризото като първо запържваме сурова наденица, колкото да се стегне обвивката й и да хване апетитна коричка. После в същата дълбока тенджерка пържим наситнен праз лук, а след това в него добавяме неизплакнат ориз арборио, доливаме бяло вино и пилешки бульон и чакаме докато зърната се сварят ал денте (останат леко твърди в сърцевината си). Съдът се маха от огъня, добавя се нарязаната на шайби наденица, настърган пармезан, подправки и пресен магданоз. Така приготвеното ястие се сервира топло и се хапва бързо докато пармезановия му сос е течен и апетитен. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта