Пикантни миди с кориандър
Мидени кошнички със скариди и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 12 миди, с половината черупка
- 6 скариди
- кориандър, нарязан
- зелен лук, тънко нарязан
- сладка червена чушка, наситнена
- сол и пипер на вкус
- чили сос
- японска майонеза
- захар
- студено масло, нарязано на кубчета с броя на мидите
Начин на приготвяне:
1. Обелете и почистете скаридите от жилите. Нарежете колкото се може по-ситно.
2. Нарежете фино зеленчуците и ги смесете със скаридите. Добавете сол и пипер на вкус.
3. В малка купа смесете около 3 с.л. японска майонеза с 1/2 ч.л. захар и 1 ч.л. чили сос по избор.
4. Смесете соса със скаридите и намажете мидите, както са в половината черупка.
5. Печете непокрито във фурната на 200ºС за около 20 мин.
6. Когато топингът порозовее, покрийте с 1 малко кубче масло.
7. Върнете във фурната и печете на 150ºС за 4 мин. докато маслото покафенее леко.
8. Поднесете с резен лайм и краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ