Регистрация

Италианска яхния от миди в гювеч



Италианска яхния от миди в гювеч
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2231

Картофи с ориз, миди и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.10.2016

Италианска рецепта за ястие с миди следваме днес, като леко променяме някои от условията, за да направим тази храна достъпна за приготвяне в България. Мидите се кипват в бяло вино, като течността от варенето се запазва. След това се почистват от черупките и започва голямото редене. В гювеч се слагат ред картофи на шайби, ред ориз, червен лук и доматени кубчета и ред миди с магданоз. Така до изчерпване на количеството. Най-накрая се залива с винения заделен бульон, добавя се вода, за да стигне течността както на ориза, така и за сос. Ястието се поръсва с настъргано сирене пекорино, което можете да замените с пармезан или кашкавал и се пече за един час под капак и още 10 минути с махнат капак, за да се образува сиренената коричка. Готово - вече имате странна италианска паеля на фурна, миден гювеч или пък яхния с морски дарове - наречете го както искате.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта