Италианска яхния от миди в гювеч
Картофи с ориз, миди и домати.
Бон Апети
Излъчен на 10.10.2016
Италианска рецепта за ястие с миди следваме днес, като леко променяме някои от условията, за да направим тази храна достъпна за приготвяне в България. Мидите се кипват в бяло вино, като течността от варенето се запазва. След това се почистват от черупките и започва голямото редене. В гювеч се слагат ред картофи на шайби, ред ориз, червен лук и доматени кубчета и ред миди с магданоз. Така до изчерпване на количеството. Най-накрая се залива с винения заделен бульон, добавя се вода, за да стигне течността както на ориза, така и за сос. Ястието се поръсва с настъргано сирене пекорино, което можете да замените с пармезан или кашкавал и се пече за един час под капак и още 10 минути с махнат капак, за да се образува сиренената коричка. Готово - вече имате странна италианска паеля на фурна, миден гювеч или пък яхния с морски дарове - наречете го както искате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ