Пикантни крилца в сос с мед и чили
Печени пилешки крилца в меден лют сос.
Необходими продукти:
- 1,3 кг пилешки крилца
- 2 с.л. бакпулвер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. червен пипер
- 80 г мед
- 1 с.л. оцет (ябълков, балсамов или оризов)
- 1 с.л. растителна мазнина (сусамово олио или зехтин)
- 80 мл чили сос или лют кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Почистете крилцата от остатъчни перца. Разделете всяко на 2 или 3 части през ставата (зависи дали сте ги купили и с най-долната част или само средна и горна. Вторият вариант е по-добър). Прехвърлете парчетата крилца в купа.
2. Смесете бакпулвера със солта и двата вида пипер. Поръсете крилцата като ги разбърквате с ръка. Трябва да полепят добре подправките.
3. Подредете крилцата на решетка над тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. След това обърнете и печете още 12-15 минути.
4. Смесете в купичка меда с оцета, растителната мазнина и кетчупа или чили соса. Разбъркайте докато се хомогенизира.
5. Изпечените крилца извадете в купа и залейте със соса. Разбъркайте докато са топли, за да поемат целия овкусител. След няколко минути вече можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ