Пикантна шакшука с пилешки гърди
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 2410
Екзотичен миш-маш с доматен сос и пилешки кюфтета.
Бон Апети
Излъчен на 31.03.2016
Странен вид миш-маш правим по нетрадиционна рецепта за шакшука. Въпреки че се очаква тя да е без месо, днес в доматения сос добавяме вкусни кюфтенца от пилешка кайма. Ако желаете можете да опитате ястието и с друг вид мляно месо по избор, като водещите препоръчват да се спрете и на пуешко. След като птичите кюфтета закъкрят в синхрон с доматения сос, към тях се чукват няколко яйчица и се натрошава сирене. Ето близостта с бабиния миш-маш.
Най-важните съставки
доматен сос, кимион, консерва белени домати, консерва домати, кориандър, лук, лют пипер, магданоз, пилешка кайма, пилешки гърди, пилешко филе, сирене, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ