Постно зеленчуково рагу с нахут
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2441
Постно ястие с червени чушки, нахут и доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 22.11.2016
Готвим шакшука, която в този си вариант е без животински продукти. За да запазим ориенталския привкус на ястието, в соса от домати и печени червени чушки добавяме азиатски подправки - кориандър и кимион и допълваме с чили на прах и чесън. Потапяме във вкусната червена идилия и зърна нахут, а след това поднасяме всичко с печен хляб или жарнати на тиган арабски питки. Хем няма месо, хем наяжда хубаво - опитайте!
Най-важните съставки
доматен сос, доматена салца, доматено пюре, зехтин, кимион, кориандър, лук, магданоз, пипер кайен, питки за дюнер, сол, сол и пипер, хляб, червен пипер, червен пипер кайен, червени чушки, черен пипер, чесън, чили, чили на прах, чушки
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ