Пикантна индийска супа с орехи
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3845
Орехова супа с масло и лук по индийски.
Необходими продукти:
- 3 глави лук, нарязани
- 4 с.л. масло
- 2 с.л. брашно, пресято
- 1 с.л. листа мента, счукани
- 1/4 ч орехи, едро нарязани
- 1/2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете маслото и запържете лука до прозрачност.
2. Прибавете брашното и гответе до златисто.
3. Не трябва да се образуват бучки, затова разбърквайте енергично.
4. Прибавете счуканите листа мента, сол и пипер на вкус и орехите.
5. Пържете още няколко мин. и прибавете 5 ч.ч. вода и захар на вкус.
6. Оставете да заври и варете на слаб огън за 10 мин.
7. Поднесете горещо с препечен хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ