Пикантен вегетариански сос за спагети
Сос за спагети с гъби, чушки и патладжан.
Необходими продукти:
- 1 обелен и нарязан на кубчета патладжан
- 2 чушки камба, нарязани на кръгчета
- 2 глави лук, нарязани на кубчета
- 3 люти чушлета, нарязани на кръгчета
- гъби, нарязани на четвъртинки
- чесън (3-5 скилидки, накълцани)
- зехтин
- лют червен пипер
- черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
1. Покрийте почти напълно дъното на една тенджера със зехтин. Включете котлона на висока степен.
2. Когато олиото се загрее достатъчно, изсипете в тенджерата всички зеленчуци с изключение на чесъна. Разбърквайте, докато зеленчуците погълнат по-голямата част от олиото. След това намалете огъня на ниска степен.
3. Добавете чесън, разбъркайте и покрийте тенджерата. Оставете я покрита за 30-35 мин., като от време на време разбърквате, докато чушките почти омекнат.
4. Междувременно излейте две малки бурканчета готов сос за спагети в друга тенджера. Добавете малко вода, ако сосът е прекалено гъст. Сложете на бавен огън и разбърквайте от време на време.
5. Когато зеленчуците са готови, ги изсипете в тенджерата със соса и разбъркайте. Можете да подправите с малко лют червен пипер и щипка черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ