Печен шаран и пъстърва
Лесно | Порции 4
| Видяна: 6810
Почитателите на рибните специалитети ще останат особено доволни от това предложение.
Необходими продукти:
- 1 шаран, почистен и измит
- 1 пъстърва, почистена и измита
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 лимон, (половината за сок, половината за сервиране)
- 3 с.л. зелени подправки: риган, мащерка
- 1 ч зеленчуков бульон
- 1 глава лук, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Поръсете рибите с лимонов сок, сол и пипер и мариновайте 2 часа.
2. Втрийте чесъна и подправките.
3. Украсете шарана с резени лук. Подредете рибите в тава за печене с капак.
4. Печете 5 мин на 200°C.
5. Добавете зеленчуковия бульон, намалете огъня до 170°C и печете още около 20 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ