Регистрация

Италиански кекс с ябълки на микровълнова

Италиански кекс с ябълки на микровълнова
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1646

Бърз кекс на микровълнова с плодове и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 80 г захар
  • 40 мл олио
  • 50 мл мляко
  • лимонова кора
  • 100 г брашно
  • 1 ванилия (прах, захар, ампула, есенция - каквото имате)
  • 6 г бакпулвер
  • 2 ябълки
  • пудра захар за украса по желание

Начн на приготвяне:

1. Яйцата чукнете в купа и сипете отгоре захарта. Разбийте с миксер до получаването на рядка пяна.

2. Налйейте олиото, разбийте, сипете млякото и пак разбийте.

3. Рендосайте лимонова кора, ако имате плод с ядлива кора или директно лимонови корички за добавка към сладкиши.

4. Пресейте брашното с бакпулвера над сместа, добавете ванилията и разбийте финално.

5. Едната от ябълките обелете и нарежете на малки кубчета. Прибавете към тестото и разбъркайте с лъжица или шпатула.

6. Намазнете тава, подходяща за микровълнова - йенска например или керамика с приблизителни размери 15х18 с 1 с.л. олио. Изсипете тестото вътре.

7. Втората ябълка нарежете на тънки полумесеци и подредете върху сладкиша.

8. Печете в микровълновата фурна за 8 минути на 800W. След изваждане охладете и поръсете с пудра захар по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта