Регистрация

Печено свинско с маслен сос с вермут

Печено свинско с маслен сос с вермут
Средно   |   Порции 8-9   |   Видяна: 1156

Мариновано свинско месо с чесън, поднесено със заливка от вермут сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2,2 кг свинско месо
  • 6 с.л. розов пипер на зърна
  • 2 с.л. черен пипер на зърна
  • сол
  • 1,5 с.л. семена копър
  • 7 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • 100 мл сух вермут
  • 300 мл пилешки бульон
  • 20 г масло
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Зърната розов и черен пипер смелете в чопър. След това и семената копър. Смесете около 4 с.л. (2/3) от розовия пипер с копъровото семе и черния пипер. Чесъна счукайте на паста с 1 ч.л. сол. Налейте олиото и добавете подправките. Разбъркайте добре.

2. Направете нарези по парчето месо от всички страни и обтрийте добре с чесновата смес. Приберете в добре затварящ се съд или найлонов плик и сложете в хладилника да се маринова за минимум 8 часа. Извадете от хладилника около час преди печенето.

3. Прехвърлете месото в тавичка и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 1-1:30 часа. Извадете и оставете мръвката да почива върху решетка.

4. Пресипете в касерола от мазнината, отделена при печенето. Налейте вермута и добавете останалите 2 с.л. розов пипер. Кипнете.

5. Добавете бульона и оставете да къкри на слаб огън докато общото количество сос стане около 250 мл.

6. Претрийте заедно маслото и брашното. Добавете ги в соса и оставете да кипи 2 минути. Махнете от огъня.

7. Месото нарежете на филенца или хапки и поднесете със заливка от соса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта