Регистрация

Печено пиле с картофи, лук и сметана

Печено пиле с картофи, лук и сметана
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4974

Пилешко месо на фурна с картофена гарнитура и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 6 картофа
  • 1 глава лук
  • 40 мл олио или разтопено масло
  • 1 малка купичка заквасена сметана
  • горчица, майонеза, дафинов лист, чесън, сол и пипер на вкус и по желание

Начин на приготвяне:

1. Размразете пилето и го нарежете на порции. След това осолете, опипрете, обтрийте с намачкан чесън и приберете в хладилник за няколко часа, а най-добре за цяла нощ.

2. Лука нарежете на полумесеци, а картофите на шайби или кубчета.

3. На дъното на тава за печене излейте мазнината, смесете я с накъсания дафинов лист, горчицата, още чесън, ако желаете и сметаната. Добавете малко вода и разбъркайте.

4. Сипете картофите и лука, разбъркайте ги със соса, осолете, заравнете и подредете парчетата месо в тях така, че да потънат наполовина.

5. Печете на 200-250 градуса без вентилатор за 40-тина минути.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта