Регистрация

Печено пиле в динена кора

Печено пиле в динена кора
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 912

Печено пиле в кора от диня с кетчуп, масло, горчица, чесън и карамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Така и така сега е сезонът на дините и се продават огромни екземпляри. Вземете си една и запазете половинката непокътната. А после си сгответе сладникаво карамелизирано пилешко с плодов дъх. Крайният резултат е малко странен на вкус, но определено приятен. Затова не експериментирайте директно за гости. Първо се убедете, че ви допада на вас и семейството.

Необходими продукти:

  • 1/2 голяма диня
  • 1 пиле - сравнително малко - около 1-1,2 кг
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 2/3 ч.л. кимион
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен сладък пипер
  • лют пипер по желание
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 2 с.л. кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да омекне хубаво на стайна температура. Добавете в него 1 с.л. кафява захар, горчицата, босилека, намачкания чесън, солта, червен сладък, черен и лют пипер и 1 с.л. кетчуп. Разбъркайте до получаването на гъста паста.

2. Вземете пилето и внимателно вкарайте част от пастата подкожно. С останалата обтрийте хубаво отвън.

3. Извадете част от сърцевината на половинката диня, така че да се отвори място за пилето. Положете го внимателно с гърдите нагоре и намажете с 1/2 с.л. кетчуп. Отгоре поръсете 1/2 с.л. кафява захар. Сложете динята в тава и при необходимост я застопорете с керамична купичка, за да не се обърне при омекването от печенето.

4. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

5. Извадете, обърнете внимателно пилето в динената кора, намажете с 1/2 с.л. кетчуп и поръсете останалата 1/2 с.л. кафява захар. Печете още 10-тина минути на същата температура.

6. Сервирайте обърнато с гърдите нагоре в динената кора и по желание с поръска от листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/5-minute crafts

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта