Регистрация

Печено пиле с ябълки и круши

Печено пиле с ябълки и круши
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2058

Пълнено пиле с плодове и глазура от плодово пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • сол и пипер
  • 5 ябълки
  • 3 круши (може да замените с 5 райски ябълки - става по-вкусно, но е по-сезонно)
  • 1,5 ч.л. захар
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 75 мл зехтин
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Плодовете почистете от обелка и неядлива сърцевина.

2. Пилето обтрийте със сол и пипер и сложете в неголяма тава с високи бордове.

3. 3 ябълки и 2 круши (или 2 райски ябълки) нарежете на хапки и поръсете със захарта. Приберете в корема на пилето и зашийте или фиксирайте с клечки за зъби.

4. Останалите плодове нарежете на парченца и залейте със зехтина. Пюрирайте. С полученото пюре намажете пилето отвън.

5. Сложете пилето с гърдите нагоре в тавата и намажете с пюре на плътен пласт от горната страна. Поръсете с лют пипер (или със сладък червен или пушен пипер, ако готвите за деца)

6. Сипете водата на дъното на тавата и пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта