Регистрация

Печено пилешко бутче с плодов сос

Печено пилешко бутче с плодов сос
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2056

Пилешко на фурна със заливка от портокали и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пилешко бутче
  • 1 портокал
  • 2 глави червен лук
  • сол и пипер на вкус
  • 100 грама стафиди или сушени червени боровинки
  • 100 мл портокалов сок
  • 1 ч.л. захар
  • канела на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте пилешкото бутче със сол и пипер и го запечете на фурна до готовност. Нека температурата, на която се готви да е 180 градуса, за да стане по-сочно.

2. Нарежете портокала с все корите (като ги измиете старателно) на ситни хапки и изсипете в огнеупорен съд заедно с потеклия сок от рязането.

3. Добавете в съда и другия портокалов сок, нарязания на ситно лук и стафидите. Пуснете да се готви на бавен огън до сгъстяването на соса.

4. След това претрийте през цедка или тензух, за да получите гладко пюре.

5. Добавете захарта и канелата и разбъркайте хубаво.

6. Извадете бутчето от фурната, залейте го с портокаловия сос и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта