Регистрация

Печено панирано месо по френски

Печено панирано месо по френски
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 4080

Свински пържоли с гъби, лук, домати и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 свински пържоли
  • 3 яйца
  • 50 грама брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 12 гъби
  • 2 глави лук
  • 3 домата
  • 50 мл майонеза
  • 100 грама кашкавал
  • малко растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Осолете, опипрете и накълцайте пържолите.

2. Разбийте яйцата със сол и пипер.

3. Оваляйте месото в брашно, след това в разбитите яйца и запържете в малко мазнина, без да готвите до готовност - просто колкото да се панират мръвките.

4. Застелете тавичка с хартиено фолио за печене и сложете пържолите да се пекат на фурна до готовност.

5. През това време нарежете лука на полумесеци, а гъбите - на кубчета и ги запържете в тиган. Добавете майонезата, разбъркайте и махнете от огъня.

6. Нарежете доматите на филийки, а кашкавала настържете.

7. Извадете пържолите от фурната, полейте ги с гъбения сос, отгоре наредете доматите, а накрая поръсете с настъргания кашкавал.

8. Върнете във фурната за 10 минути да се запекат.

9. Сервиирайте с картофена гарнитура и качествено вино.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта