Регистрация

Печено агне с подробица от булгур и подправки



Печено агне с подробица от булгур и подправки
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4941

Агне за Гергьовден на фурна с масло и пролетни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     За Гергьовден се хапва печено агнешко - традиция, която българите спазват от столетия. За да се съобразите с обичая, ето една рецепта как да си сготвите блеещото животинче в домашни условия, като напълните корема му с вкусна смес, наричана още подробица с карантията, булгур, лук, магданоз, масло и джоджен. Овкусявате със сол и черен пипер, "завивате" месото и то отива във фурната, където след няколкочасов престой ще е готово да зарадва празничната ви трапеза.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта