Регистрация

Печени скалопини с уасаби пюре

Печени скалопини с уасаби пюре
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3094

Скалопини с картофено пюре по японски и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции сурови скалопини (само бялата част)
  • 1 връзка зелени листа перила
  • соев сос
  • уасаби
  • неосолено масло
  • пресен лимон
  • картофи, сметана, масло, бял пипер (за картофеното пюре)

Начин на приготвяне:

1. Първо пригответе картофеното пюре, като обелите и сварите картофите в подсолена вода до омекване. Отцедете ги и върнете в същия съд, за да използвате топлината му, която ще подсуши допълнително картофите. Намачкайте ги и добавете сметана, сол, пипер и масло. Разбъркайте до получаването на пухкаво пюре. Добавете около 1/4 ч.л. уасаби и оставете на топло до поднасяне.

2. Навийте на руло листата перила и ги нарежете на тънки ленти, като запазите няколко цели за украса.

3. Поръсете скалопините с овкусено брашно и ги запечете в сгорещен тиган на силен огън с малко масло и зехтин.

4. Сложете друг съд на средно-силен огън и добавете щедро количество масло. Когато започне да се пени, сложете нарязаните листа перила. Маслото трябва леко да покафенее. Свалете от котлона и добавете малко соев сос и лимонов сок. Овкусете, ако е необходимо. Може да извадите листата от маслото, преди да добавите соевия сос, за да запазят светло-зеления си цвят, иначе соевият сос ще ги оцвети в тъмно-зелено.

5. При поднасяне, сложете лист прясна перила в чиния, покрийте с картофено пюре и скалопини, а най-отгоре поръсете с хрупкавите листа перила в маслен сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта