Печени свински ребра с мед и подправки
Свински ребърца с мед, лют пипер, доматен сос и горчица.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребра (да имат и месце по тях)
- 2 с.л. мед
- 4 с.л. кетчуп или доматено пюре
- 1 с.л. горчица
- 4 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 3 с.л. морска сол
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте ребрата с морската сол, приберете в голяма тенджера, залейте със студена вода, така че да покрие изцяло и приберете в хладилник между 30 и 50 минути.
2. Намачкайте чесъна на паста. В купичка смесете горчицата, меда, кетчупа, намачкания чесън и лютия пипер. Разбъркайте добре.
3. Ребрата измийте от солта. Те са поели колкото им е необходимо. Подсушете с кърпа или домакинска хартия и натрийте с немного черен пипер.
4. Намажете обилно отвсякъде със сместа от подправки и положете в тава.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
6. Сервирайте и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ