Регистрация

Печени свински ребра с марината и глазура

Печени свински ребра с марината и глазура
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1155

Сочни свински ребърца със суха марината и глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свински ребра с месце по тях (2 дълги парчета ребра)
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. лук на прах (ако имате)

За глазурата:

  • 50 г масло
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. с връх горчица
  • 150 мл кетчуп
  • 150 мл ябълково пюре или 2 с.л. мед + 5 с.л. соев сос
  • 3 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

1. Оставете цели парчетата свински ребра без да ги разделяте. Махнете ципата от вътрешната страна на ребрата.

2. В купичка смесете кафявата захар със солта, червения, черния и лютия пипер и лука на прах, ако имате. Разбъркайте хубаво. Обтрийте ребрата от двете страни със сместа. Всяко положете в голям лист хартия за печене, завийте и приберете в хладилник да се мариноват между 8 и 24 часа.

3. Извадете ребрата от хартията и положете в алуминиево фолио. Завийте и сложете във втори лист. Завийте отново. Можете всяко парче да готвите в отделни листа фолио или пък да подредите едно до друго в общо. Важното е да НЕ са ребрата едно върху друго.

4. Положете в тава и пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 1:40 часа.

5. В касерола на умерен към слаб огън разтопете маслото. Добавете всички останали съставки за глазурата и бъркайте до получаването на хомогенен сос. Дръжте на огъня още 3 минути и махнете.

6. Готовите ребра разгърнете от фолиото и намажете с половината от соса. Върнете във фурната за 10 минути като я засилите на 180 градуса.

7. Поднесете ребрата с остатъка от соса за потапяне или заливане при сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта