Регистрация

Печени пълнени маникоти

Печени пълнени маникоти
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4021

Канелони с пилешко, спанак и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бр. обезкостени пилешки гърди
  • 1 ч.ч. маникоти
  • шепа спанак
  • 1/2 ч.ч. сос маринара
  • 1/2 ч.ч. сирене рикота
  • натрошена моцарела
  • сол и пипер
  • други подправки по избор

Начин на приготвяне:

1. Овкусете и сотирайте пилешкото до пълна готовност. Нарежете го наедро, когато се поохлади.

2. Сварете пастата до степен ал денте и измийте със студена вода.

3. Напълнете маникотите със сирене рикота, с помощта на готварски пош или на найлонова торбичка с изрязано ъгълче.

4. Смесете пилешкото, маникотите, спанака и соса маринара в съд за печене и покрийте с натрошена моцарела.

5. Печете на 180°С около 10 мин. или до готовност на спанака и докато сиренето се разтопи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта