Регистрация

Печени пилешки кюфтета на тиган

Печени пилешки кюфтета на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1919

Кюфтета от пилешка кайма с лук, чесън и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг смляно пилешко месо (можете да комбинирате 2:1 пилешко филе с обезкостен пилешки бут)
  • 2 ч.л. сол
  • по 1/2 ч.л. червен и черен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 3-4 скилидки чесън
  • 300 г лук (около две глави)
  • 4 с.л. нишесте (картофено или царевично)
  • 20 г (на око) листа магданоз
  • 20 г листенца пресен копър
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. олио
  • пресен лук и някакъв сос за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете смляното пилешко в голяма неметална купа.

2. Добавете наситнените лук, чесън, копър, магданоз. Поръсете с подправките, нишестето и чукнете яйцето.

3. Замесете хубаво каймата. Добре е да работите с ръкавица от мерки за сигурност - в пилешкото месо може да има зарази, които умират при термичната обработка.

4. Замесената кайма покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

5. Сгорещете на умерен огън няколко лъжици мазнина в тиган с незалепващо покритие. С ръце (и пак с ръкавици) оформяйте сплеснати кюфтета колко длан и гответе за по 4-5 минути от страна.

6. Поднесете с поръска от листенца пресни зеленини и по желание сос за топкане или любимата гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта