Печени пилешки бутчета със соев сос и кетчуп
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3999
Мариновани пилешки бутчета с аромат на лук и китайски привкус.
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки бутчета
- 150 мл соев сос
- 150 мл гъст кетчуп
- 150 грама лук
- 4 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете соевия сос и кетчупа.
2. Лука нарежете на ситно, чесъна намачкайте или минете през преса и изсипете в соса, като добавите и черен пипер на вкус.
3. Накиснете пилешките бутчета в маринатата. Ако не достига, добавете още соев сос и кетчуп в равни пропорции.
4. Оставете да се маринова в хладилник за минимум 4 часа.
5. Сгорещете фурната на 180 градуса, подредете бутчетата в застлана с хартиено фолио тавичка и ги оставете да се запекат за 30-35 минути.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ