Печени пилешки бутчета в бяло вино
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 5624
Пилешки бутчета на фурна с аромат на чесън.
Необходими продукти:
- 1 опаковка парти пилешки бутчета (около 5-6)
- 200 мл бяло сухо вино
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
- 3-4 ч.л. червен пипер
- 3-4 ч.л. универсална подправка за скара
- 3-4 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подреждаме на един слой в тавичка, леко намазана със зехтин. Поръсваме със смесените подправки и втриваме хубаво с ръце. Поливаме виното отгоре и слагаме в предварително загрята на 220С фурна. След 15 мин. намаляваме огъня до 180С и печем до златисто – още около 20-30 мин. или докато течността се изпари.
Най-важните съставки
бяло вино, вино, зехтин, микс подправки, пилешки бутчета, подправка за пиле, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън на прах
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ