Регистрация

Печени патладжани с магданозено песто



Печени патладжани с магданозено песто
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 821

Салата  от печени патладжани с чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Патладжани с песто от пресен магданоз, чесън и свеж кориандър по желание предлагат в канала Всегда Вкусно като идея за гарнитура от патладжани или постно ястие с патладжани. Можете да го поднесете за салата или мезе, както и да хапнете самостойно като диетично блюдо.

Патладжаните се режат на надлъжни парчета с дебелина около 1 см. Посоляват се двустранно и се оставят да си пуснат горчивината. След това се подсушават и се готвят в леко намаслен тиган двустранно до омекване. А докато се чакат, се прави магданозеното песто. В купата на чопъра се добавят листа магданоз и по желание кориандър, скилидки чесън, сол, пипер и зехтин. Смила се на паста.

Ястието се подрежда като всеки пласт патладжани се маже с песто, захлупва се с патладжан, пак се маже и така на 3-4 етажа. На финала се завършва с песто, което можете да поръсите със семена нар и пресни листа магданоз за разкош. Гледайте видеото по-горе, за да видите как се прави, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта