Регистрация

Захарни бисквити с ябълки и извара

Захарни бисквити с ябълки и извара
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1319

Ябълкови курабийки с извара и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 75 г масло
  • 50 г захар
  • 1 яйце
  • 200-220 г ябълки (трябва да останат 150 г след като обелите, почистите, рендосате и изстискате с ръце водата от стърготините)
  • 150 г извара
  • 180 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 30 г кристална захар за овалването

Начин на приготвяне:

1. Маслото разтопете в купа на водна баня. Изсипете захарта след като се е втечнило на 70%, махнете от котлона и разбърквайте докато захарта се разтвори в него.

2. Чукнете отгоре яйцето и с вилица разбийте на крем.

3. Почистете ябълките и ги рендосайте. С ръце отцеждайте водата от стърготините и добавяйте в купата при крема. Може да си пийнете сока - много е полезен.

4. Добавете изварата и разбъркайте хубаво.

5. Пресейте отгоре брашното, добавете бакпулвера и щипка сол и мешайте докато се получи нещо като тесто. Определено няма да е еластично и не е добра идея да го месите на плота както сте свикнали с други теста. Просто вкарайте ръка в купата и забъркайте, за да се смесят максимално добре компонентите.

6. Застелете си тава с хартия за печене и си сипете кристална захар в чиния.

7. Гребвайте с ръце от тестото, оформяйте на кюфте и овалвайте хубаво в захарта. Редете бисквитите в тавата с отстояние. От това количество трябва да се получат 9-12 бисквити с размера и формата на кюфте на скара.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Позлатяването на коричката е показател, че трябва да вадите. Внимавайте и не се подвеждайте, че в средата са по-светли. Щом краищата са леко потъмнели, значи е време да излизат от печката. Оставете ги да починат 10 минути след изваждане.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта