Печени кюфтета с покривка от зеленчуци
Кюфтета на фурна с ориз, зеле и кайма, запечени под сос от лук, моркови и домати.
Вкусни печени кюфтенца с кайма и зеленчуци се готвят в канала Всегда Вкусно. Това са сочни месни хапки с лук, моркови, зеле и домати, ароматизирани с подправки. По желание можете да поднесете с млечен или майонезен сос, за да се получи едно многосъставно ястие.
Кюфтетата се замесват от кайма с минати през чопър лук и зеле. Добавят се подправки, яйце и сварен ориз и се оформят големи леко продълговати дебели кюфтета. Редят се в намаслена тава и се пекат в предарително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. През това време се приготвя зеленчуковият сос, като в тиган се запържва наситнен лук, добавя се морков, после и домат, следват подправки, чесън, доматен сос и захар за регулиране на киселинността. Готовият сос се разпределя върху кюфтетата и се запича отново.
На финала се поднася с кисело мляко или заквасена сметана по желание и поръска от лют пипер или пресен лук. Точните продукти и стъпки на направа вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ