Печени картофи с чесън и тим
Здравословни подлютени вегетариански печени картофки.
Необходими продукти:
- 10 малки картофа (измити от предната вечер)
- 4 скилидки чесън
- 3 с.л. сладък червен пипер
- 1 с.л. чили на прах
- 1 ч.л. едра морска сол
- 3-4 ленти тим
Начин на приготвяне:
За печене на картофи, има нещо, което повечето хора не правят или просто не знаят. Картофите трябва да бъдат абсолютно сухи преди да се сложат във фурната! Това е единственият начин да станат хрупкави отвън и пухкаво меки отвътре.
1. Нарежете ги на четвъртинки. Можете да ги поставите върху хавлиена кърпа, която да абсорбира влагата от повърхността им. Ако не ви се занимава, просто не го правете.
2. Загрейте фурната на 190 градуса.
3. В чукало смесете чесън, червен пипер, чили на прах и морска сол и счукайте заедно подправките, докато получите кафеникава смес.
4. Добавете малко зехтин и счукайте още.
5. В тава, сложете картофите и изсипете микса подправки. С ръце объркайте добре картофите с подправките, така че да се овалят добре в ароматите им.
6. Сложете тавата във фурната и изчакайте, докато картофите станат златисто-кафяви (отново, в зависимост от фурната, около 40-55 минути).
7. Сервирайте веднага и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ